RANI KULUP ‘CURANG’ HANTAR SURAT CINTA KEPADA NURUL IZZAH

VIRAL! Di Facebook dan WhatsApp text seperti format ‘surat cinta’ menggunakan kata ganti diri Kanda Dinda yang dikatakan dihantar oleh Raja Report Ayahanda Rani Kulup kepada Ahli Parlimen Permatang Pauh Nurul Izzah..

Penulis guna perkataan ‘curang’ hanya sekadar gurauan, harap Ayah Lop janganlah buat Report Polis ye? Kesian Polis, hari ni kan Sambutan Hari Polis yang ke 212.. Hehehe..

Berikut adalah petikan ‘surat cinta’ yang menjadi viral di media sosial..



Pada pandangan abang, tindakan Izz meletakkan jawatan adalah satu tindakan yang berani yang tak akan dilakukan oleh mana-mana yb yang kononnya sayangkan raykat melebihi sayang pada pangkat dan nama.

Ini adalah prinsip Izz yang abang lop sangat sanjungi. Dari dulu lagi abang dah risik risik Fb Izz. Dari izz berjuang untuk abah nwar, turun ke jalanan, kes tilam turon naik mahkamah pon abang lop still bersama Izz.. sampai ke warkah cordoba paling jilake dan memualkan…4 ari lop muntah baca orang tua merapu.. semuanya tu lop tak pernah lupa dan sentiasa percaya pada falasah cinta Izz.

Perbezaan pendapat tak memerlukan kita untuk mengalah. Namun perbezaan polisi, ini yang banyak menghalang reformasi kehidupan. Biarlah mereka sedar, Izz berjuang demi Malaysia. Bukan demi pangkat.



Berehatlah Izz, awa sudah terlalu penat. Awa menghabiskan masa usia muda awa untuk raykat. Awa berjuang untuk sinar baru Malaysia. Tapi akhirnya macam lagu BPR Dari Sinar Mata. Sekarang sudah sampainya masa, awa berehat.. duduk rumah… buat sesuatu yang awa suka. Menjahit ke, menganyam cinta ke, menyulam kasih ke..Kalau macam banglop, abang suka awa..

Atau cari seseorang… yang boleh jaga Izz.. Pesanan banglop..Toksah la cari ahli politik jugak..semuanya takde masa untok anak anak kita.

Carilah yang macam abang.. tiap pagi bawak akak pegi pasor.. beli ikan, siang ikan, basuh baju anak, gratuti 900k salam saham usb… Rasanya cukup untuk kita berdua makan bagi tahun pertama selepas pernikahan

Fikirlah Izz, abang sentiasa ada walau susah ataupun senang. Demimu Izzah.

Kesian, terima kasih.

Sumber – WhatsApp Group Menaruh Harapan