PUNCA MALAYSIA KERUGIAN RM1 BILION PELABURAN CHINA KERANA…

Jack Ma yang membawa keuntungan 1 billion kepada pelaburan Khazanah melalui Ali Baba Group nya di bawah pemerintahan DSNR tidak mahu ada kena mengena dan tidak mahu berurusan yg baru dgn kerajaan Pakatan Harapan Malaysia.

Jack Ma juga berkata bagi pihak kerajaan China.

Perjumpaan antara Jack Ma dan Lim Guan Eng serta Tony Puaka di Hong Kong di laporkn gagal mengubah pendirian Jack Ma.

Imej Lim Guan Eng di ketahui nya , malah dakwaan terhadap DSNR pun di fahami oleh nya sebagai agenda politik.Berapa bulan lalu putera Saudi juga nembatalkan lawatan nya tanpa alasan walau sudah di jadualkn tapi kemudian pergi ke negara China pula.

Ketika DAP dan Tun Mahathir bermain isu Najib menjual negara kepada China sedangkn ia perniagaan dan pelaburan semata mata kedutaan dan media attache China merekodkan dan memerhatikn nya.

Lalu apabila Tun Mahathir melawat China beliau di Malukan di majlis resepsi bila pemimpin China memperli nya dengan ucapan “unprecedented” oleh mana mana protokol , kata nya ” If you think this business is a form of China colonisation, our meeting ends here”.“Jika kamu fikir urusan ini sebagai kami mahu menakluki Malaysia ,pertemuan kita cukup sampai di sini sahaja”.

Bermakna China tahu kempen politik kotor DAP dan Tun M yang menuduh Najib jual negara.

Tun M bakal ke China bulan April tp anggap lah sebagai melutut sahaja dan damage control projek ECRL

Jelas imej Malaysia mmg hancur.

Kiriman – PakDin Kuala(Visited 64 times, 1 visits today)