Polis serbu rumah Najib Razak

KUALA LUMPUR 17 Mei – Kira-kira 16 buah kereta bersama sebuah trak polis dilihat masuk ke kawasan rumah bekas Perdana Menteri, Datuk Seri Najib Tun Razak di Jalan Langgak Duta, di sini malam tadi.
Najib sebelum itu keluar dari rumahnya untuk menunaikan solat tarawih di Masjid Kampung Baru, di sini dan pulang kira-kira pukul 9.53 malam.
Polis pula hadir kira-kira pukul 10.16 malam selepas Najib pulang menunaikan solat tarawih di masjid tersebut.
Antara barangan dilihat dalam trak tersebut ialah kotak dengan logo polis yang tertera tulisan Jabatan Siasatan Jenayah Komersial (JSJK).
Turut dilihat hadir ke rumah bekas Perdana Menteri itu ialah peguamnya, Datuk Hasnal Rezua Merican bersama seorang wanita yang tidak dikenali.
Selain lokasi berkenaan, polis juga dikatakan pergi ke empat lokasi lain iaitu di Seri Perdana, Menara Pavilion A dan B serta Pejabat Perdana Menteri.
Kehadiran polis dikatakan untuk mengambil dokumen di rumah berkenaan dan bukan membawa individu keluar dari kediaman tersebut.
Buat masa ini, sejumlah besar wartawan tempatan dan asing hadir ke lokasi namun belum ada sebarang kenyataan rasmi daripada pihak polis. – UTUSAN ONLINE
 
 
(Visited 244 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *