Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan. Apa Cerita ?

Pengasas minuman Hausboom, Azri Zahier Azmi mendakwa beliau telah ditipu oleh Menteri Belia dan Sukan, YB Syed Saddiq.

Perkara ini telah tular apabila pemilik Hausboom telah meluahkan perasaan kecewa beliau melalui posting yang telah dimuat naik dalam Facebook beliau sendiri.

~

“baca profil dan promosi di IG peribadi dia. Aku pegang dua-dua ini. Sebab waktu tu aku fikir, boleh la menteri-menteri kabinet ni jadi pushing power untuk bantu produk aku memasuki kedai sukaneka besar-besar, hypermarket dan stesen petrol yang kerek-kerek menindas produk usahawan muda Malaysia ni”.


“Promosi di IG bunyinya bodoh je tetapi buat siapa yang tahu, kita sanggup bayar beribu untuk influencer muat naik produk kita.

“Maka aku pun on la. Buat profil cantik-cantik, siap ada kad reka khas (Kitorang buat ala-ala music zine).

“Staff berjaga siapkan semua. Tau-tau je la pasukan aku kalau nak buat sesuatu mesti buat kaw-kaw punya. Kami memang bersungguh-sungguh!”

Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan

“Tetapi kalau manifesto pun ahli politik boleh kencing, takkanlah janji yang ini dia akan tunaikan pulak?

“Produk aku diletakkan di atas meja mesyuarat kabinet. Profil aku TIDAK DIBACA.”

Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan

“Produk aku tidak dimuat naik di IG beliau. Tidak seperti dijanjikan,” ujarnya dalam posting di Facebook beliau.

Azri atau nama gelaran beliau john lemon telah menulis surat kepada Syed Saddiq dan Timbalan Pengarah KBS untuk mengetahui status produk beliau, Tetapi malangnya tiada respon dari pihak berikut.
Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan
Perasaan kecewa Azri bertambah lagi apabila beliau dapat tahu bahawa Syed Saddiq telah mempromosikan produk daripada Ahli Exco Armada partinya sendiri.

“Paling best, punya panjang video promosi dia kali ni. Kalau dapat dia buat untuk semua produk usahawan yang dah jadi tahi dalam perut dia tu memang bagus la.”

Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan
“Rupa-rupanya, itu produk milik exco pemuda Bersatu! Yaaaa tuan-puan, produk kroni dia. Patut la dia bersungguh-sungguh mengotakan janji.”

“Penat je beribu-ribu orang like, komen ucap tahniah atas “inisiatif bagus untuk anak muda” atau “cenggini aaaa menteri muda”. Anda semua kena kencing!” katanya lagi.

Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan
Bagaimana produk Hausboom yang telah melalui proses yang sama tetapi makan masa lebih 4 bulan tetapi produk Exco tersebut tidak sampai satu bulan permohonan tetapi produk lain yang telah di ‘review’ oleh YB Syed Saddiq dan yang paling menghairankan lagi apabila YB Syed Saddiq menyebut produk Ben Ali yang bermodalkan RM50 telah mampu mengumpul sebanyak RM1.5 Juta dalam masa 10 bulan.

Ini satu langkah yang baik kerana teknik ini boleh diguna pakai untuk membantu usahawan muda yang lain untuk Berjaya.

Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan
Mengenai kenyataan balas sdr Ben Ali ia menafikan bahawa beliau bukan lah kroni pada YB Syed Saddiq tetapi diruang Instagram produk beliau penuh gambar YB Syed Saddiq dan beliau pernah berbasikal bersama YB Syed Saddiq.

Sumber – www.voiceup.my

One thought on “Pengasas Minuman Hausboom Dakwa Ditipu Menteri Belia Dan Sukan. Apa Cerita ?

Leave a Reply

Your email address will not be published.