Warning: Undefined variable $post_id in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Pegawai Menteri Boleh Luluskan Tender Bernilai RM80 juta

Bekas menteri pendidikan Radzi Jidin mengakui bekas setiausaha politiknya ditahan SPRM berhubung dakwaan rasuah melibatkan RM80 juta berkaitan pencetakan buku J-Qaf untuk prasekolah.

“Semalam, SPRM telah menangkap mantan setiausaha politik saya, kononnya atas alasan saya terlibat dalam perkara ini dan berdasarkan mesej WhatsApp karut yang tular di media sosial.

“Saya menegaskan saya tidak pernah meminta atau menerima, sama ada secara terus atau melalui mana-mana orang lain, sebarang rasuah atau suapan daripada sesiapa pun sama sekali,” katanya dalam kenyataan.

Sementara itu kenyataan Ahli Parlimen Putrajaya itu dipertikai oleh seorang penulis di laman Facebook Gino Marvela dengan menyatakan, Isunya di sini bagaimana syarikat kosmetik dan berstatus enterprise milik orang cina boleh dapat tender cetak buku agama harga RM80juta.
Keduanya, Setia Usaha atau mana-mana pegawai bawahan tak boleh sain harga kos projek cetak buku RM80juta. Itu hanya taraf menteri pendidikan saja di bawah kapasiti kuasanya meluluskan tender RM80j. Bukan setiausaha…bukan bendahari…bukan PPD.

Tambah penulis itu Kontrak tender Janawibawa PN beri ke apek cina jual perabut, lani kontrak cetak buku agama pula bagi ke apek cina kosmetik guna bawah status enterprise.

Parti bersatu, pas, parti cina gerakan ni nak selamatkan Melayu ka…atau memang perguna orang cina tekan masyarakat Melayu ni.
Laung nak selamatkan Melayu Islam, cina kafir…cina kafir tak habis2. Rupanya beri tender ke apek perabut…apek kosmetik.
Rosak negara di perintah tebuk atap. Rakyat ingatkan nak tolong bangsa Melayu, rupanya…puihhhh!!! 

(Visited 31 times, 1 visits today)