Warning: Undefined variable $post_id in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Mukhriz mohon maaf

ALOR SETAR – Menteri Besar Kedah, Datuk Seri Mukhriz Mahathir mengutus surat kepada Sultan Johor, Sultan Ibrahim Ibni Almarhum Sultan Iskandar, bagi memohon ampun dan maaf atas kekhilafan beliau tidak bersalaman dengan baginda, di Istana Abu Bakar, Pekan, Pahang semalam.

Dalam kenyataan yang dikeluarkan Setiausaha Akhbar kepada Menteri Besar Kedah, Mohd Fisol Jaafar memaklumkan, surat berkenaan diutuskan hari ini kepada Istana Johor.

Menurutnya, Mukhriz telah menyembah maklum kepada baginda bahawa kekhilafan tersebut adalah kerana kealpaan beliau sendiri.“Ia tidak menggambarkan sifat sopan santun rakyat Kedah Darul Aman,” kata kenyataan itu lagi.

ARTIKEL BERKAITAN: Video Mukhriz tak salam Sultan Johor Viral!

Hari ini, tular video yang menunjukkan Mukhriz enggan menghulur tangan dan bersalaman dengan Sultan Johor dan terus bersalaman dengan Yang di-Pertuan Agong, Al-Sultan Abdullah Ri’ayatuddin Al-Mustaffa Billah Shah yang berdiri di sebelah kiri Sultan Ibrahim.

Video berdurasi 14 saat itu tular di media sosial dan mendapat perhatian netizen, dengan pelbagai reaksi termasuk mengecam tindakan itu yang disifatkan biadab.

– SINAR HARIAN –(Visited 61 times, 1 visits today)