MH370: Serpihan ditemui di Pulau Reunion ‘menyamai pesawat MAS’

Seorang pakar penerbangan Perancis percaya beliau mungkin sudah menjumpai serpihan pesawat Penerbangan Malaysia (MH370) yang hilang di perairan Malaysia pada Mac 2014.

Bekas juruterbang tentera, Xavier Tytelman yang kini pakar dalam bidang keselamatan penerbangan menerima panggilan telefon daripada seorang penduduk di Pulau Reunion, di Lautan Hindi.

Lelaki berkenaan menghantar beberapa gambar yang menunjukkan serpihan pesawat itu dan beliau berkata, ia mungkin milik pesawat hilang berkenaan. “Saya sudah mengkaji beratus gambar dan bercakap dengan rakan-rakan,” katanya kepada The Telegraph.

“Dan kami semua fikir ia mungkin sayap pesawat Boeing 777 – pesawat yang sama seperti MH370. “Polis di Pulau Reunion yang memeriksa serpihan itu berkata ia mungkin berada di dalam air kira-kira setahun, bermakna ia mungkin merujuk kepada MH370.

“Kami tidak dapat pastikan tapi kami fikir mungkin ia merujuk kepada pesawat berkenaan,” katanya. Kehilangan pesawat berkenaan yang membawa 239 orang di dalamnya membingungkan penyiasat dan menyebabkan ahli keluarga serta waris masih mencari-cari jawapan. – The Telegraph

Like Facebook: Friends Of PDRM​ (CLICK)

(Visited 58 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *