‘Lelaki simbah air’ kena cekup. Ini tind4kan yang bakal dikenakan

Subang Jaya: Polis men4han seorang lelaki yang menyimbah air minuman kepada jurutol seperti tular di media sosial dalam kejadian di Plaza Tol Lebuhraya Shah Alam (Kesas) dekat sini, semalam.

Ketua Polis Daerah Subang Jaya Asisten Komisioner Risikin Satiman berkata, lelaki berusia 30-an itu dit4han susulan laporan yang dibuat m4ngsa.“Kejadian itu berlaku pada 7 pagi semalam ketika m4ngsa bertugas di Plaza Tol Kesas dari Puchong menghala ke USJ didatangi svspek yang memandu Perodua Bezza masuk ke lorong tol dan mahu membuat tambah nilai.

“Bagaimanapun, m4ngsa memaklumkan bahawa tambah nilai hanya boleh dibuat di lorong bersebelahan dan svspek ke lorong seperti disyorkan sebelum berlalu pergi.“Pada 9.05 pagi hari sama, svspek datang semula ke tempat m4ngsa bertugas dan memarahi serta menyimbah air minuman ke arah m4ngsa sebelum beredar,” katanya menerusi rakaman video PDRM RMP TV.

Risikin berkata, m4ngsa yang takut dengan ugvtan svspek tampil membuat laporan pada 4.25 petang.

“Bertindak atas laporan berkenaan sepasukan polis yang menjalankan sias4tan mengesan svspek dan berjaya men4hannya,” katanya.

Katanya, kes disi4sat mengikut Seksyen 506 Kanun Kes3ksaan.Terdahulu, tular di media sosial satu rakaman kamera litar tertutup berdurasi 51 saat yang menunjukkan seorang lelaki menaiki kereta Perodua Bezza bertindak keluar sebelum menyimbah air minuman kepada jurutol.

Semalam tularr di media sosial mengenai seorang individu berkereta biru tidak berpuass hatti dengan seoarang petugas tol sehingga individu ini sanggup menyiimbah air milo terhadap pekerja tersebut.

Dikatakan lelaki ini tidak berpuass hati kerana tiada nilai tambah di laluan tersebut.

“Pukul 730am dia masok line faten minta nak topup, faten cakap sini touch n go sahaja takde topup, topup lorong sebelah, dia nak juga topup katanye”“Faten suruh dia bayar 2 ringgitt sahaja tapi dia berkerrass nak juga topup sebab dia kata nak lalu tol depan takde tempat topup”

“Pukull 9.20 dia lalu lagi sekali dengan bawa air milo ais dia tuu, minum sambil cakap lain kali jangan suka suka nak kenaakan orang teruss simbahh”

Juga semalam, pihak Kesas melalui hantaran facebook mereka turut keluarkan kenyataan bahawa kess tersebut telah berada dalam siassatan pihak polis.

Dan petugas tol yang terlibat direhatkan sementara dari bertugas.

Menerusi posting dari laman facebook PDRM RMP TV, ACP Risikin Bin Hj Satiman iaitu ketua polis daerah subang jaya berkata svspek telah ditahaan dan kess disi4satt di bawah seksyyen 506 kanvn kesekssaan.

Sumber – mhi.allnws.com
Artikel Berkaitan >> LELAKI NI SIMBAH AIR PADA JURUTOL SEBAB…. [Video](Visited 170 times, 1 visits today)