Kes Zahid Hamidi, Ini Fakta Yang Tidak Di Lapor Media

Kes Yayasan Akalbudi DS Zahid:
1. DS Zahid pengasas, penyumbang utama dan pengurus pada Yayasan Akalbudi. Yayasan tidak pernah mengadu DS Zahid curi wang dia.
2. Semua penyumbang lain tidak pernah mengadu bahawa DS Zahid pernah salahgunakan sumbangan mereka. Mereka tidak pernah kata itu wang rasuah. Mereka sebut derma itu adalah ikhlas dan ada akad utk tujuan kebajikan.
3. Semua penerima dana dari Yayasan Akalbudi tidak pernah pun mengadu DS Zahid telah menggunakan wang tidak betul untuk membantu mereka.
4. Tidak ada pun sebarang dana dalam Yayasan Akalbudi itu daripada dana kerajaan atau pun duit Rakyat kebanyakan.
5. Bantuan Yayasan ini antara lain adalah utk tujuan kebajikan, masjid, surau, tahfiz, anak yatim, pendidikan agama & mereka yg berada dlm kesukaran.
6. Tuduhan bayar kad kredit ialah salah staf yg guna tandatangan cop bukan original utk cek2 berkaitan & DS Zahid telah kembalikan wang berkaitan.
7. Ada banyak lagi Yayasan di luar sana milik orang politik. Namun DS Zahid dikenakan pendakwaan jahat kerana tidak mahu ikut arahan Mahathir utk bubarkan UMNO. Ini zalim & tuduhan yg direka cipta.
8. Sebab itu, adalah pelik kenapa pendakwa raya tiba-tiba kenakan 47 caj bagi isu-isu tidak masuk akal ke atas DS Zahid kononnya dia curi dari Yayasan Akalbudi miliknya sendiri.
9. Moga beliau akan dibebas dan lepas seperti 40 tuduhan di Mahkamah Shah Alam yg sudah pun dilepas dan dibebaskan.

(Visited 257 times, 1 visits today)