Warning: Undefined variable $post_id in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 93

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 94

Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 104

Gadis menangis selepas ditahan polis

SUNGAI PETANI: Seorang gadis hanya mampu menangis selepas ditahan polis atas pelbagai kesalahan trafik, di Jalan Badlishah, di sini, awal pagi tadi.

Gadis berusia lingkungan 20-an yang ditahan sekitar jam 1 pagi itu nyata terkejut dan tidak menyangka skuter yang ditunggang bersama seorang lagi rakan perempuan akan disita.
Kesalahan jelas ialah motosikal itu tidak mempunyai nombor pendaftaran pada bahagian depan dan nombor pendaftaran pada bahagian belakang berbentuk digital yang tidak mengikut spesifikasi.

Malah gadis yang dalam perjalanan pulang ke rumahnya di kawasan sekitar itu juga disaman kerana cukai jalan sudah tamat tempoh.
“Tolonglah encik…tolonglah,” hanya itu sahaja yang mampu diucapkan gadis berkenaan sebelum menekup mukanya di atas meter motosikal.
Gadis berkenaan hanya diketahui menangis selepas polis memanggilnya untuk memberikan kertas saman.
Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kuala Muda, Asisten Komisioner Adzli Abu Shah, dalam Op Bersepadu Pencegahan Jenayah (Ambang Tahun Baru) 2019 itu sebanyak 993 kenderaan diperiksa.
“Dalam operasi bermula jam 9.30 malam hingga 5 pagi itu 212 saman dikeluarkan atas pelbagai kesalahan.
“Selain 35 kenderaan turut disita merangkumi tujuh kereta dan 28 motosikal,” katanya.
Katanya, operasi berkenaan juga turut dijalankan secara bersepadu bersama Pejabat Agama Daerah Kuala Muda, Majlis Perbandaran Sungai Petani (MPSP) dan Agensi Antidadah Kebangsaan (AADK).
– BERITA HARIAN – 

(Visited 39 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *