Cuti Anggota Polis Kuala Lumpur Dibekukan

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md Isa berkata pihaknya perlu bersedia dengan dengan kekuatan anggota yang mencukupi bagi menghadapi sebarang kemungkinan itu.

SHAH ALAM – Polis Kuala Lumpur membekukan cuti para anggotanya sebagai persediaan menghadapi sebarang kemungkinan ekoran ketidaktentuan politik di negara ini.

Ketua Polis Kuala Lumpur, Datuk Tajuddin Md Isa berkata pihaknya perlu bersedia dengan dengan kekuatan anggota yang mencukupi bagi menghadapi sebarang kemungkinan itu.

“Kita ada pelbagai program berlaku di dalam negara yang memerlukan anggota untuk bertugas dan ditambah dengan isu kontroversi sekarang, kita perlu mengehadkan mereka yang boleh bercuti.

“Polis sentiasa bersiap sedia dengan sebarang kemungkinan dan kekuatan anggota mencukupi,” katanya seperti dilapor The Rakyat Post.

Bagaimanapun, beliau menjelaskan pembekuan cuti seperti ini merupakan amalan biasa lebih-lebih lagi dalam keadaan negara berhadapan dengan pergolakkan politik daripada kedua-dua pihak.

Mengulas mengenai himpunan #tangkapnajib Sabtu ini di Pusat Membeli Belah Sogo, beliau berkata, pihaknya tidak menerima sebarang permohonan berhubung himpunan itu.

“Persediaan kami sama seperti himpunan yang diadakan sebelum ini,” katanya.
Beliau menasihat orang ramai yang supaya tidak menyertai sebarang perhimpunan seperti itu atas faktor keselamatan.

Pembekuan cuti tersebut berkuatkuasa serta-merta sehingga ke satu tarikh yang akan diberitahu kemudian.

Oleh AZNIL AZRI
Sumber: SelangorPost.Com

(Visited 69 times, 1 visits today)

One thought on “Cuti Anggota Polis Kuala Lumpur Dibekukan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *