Warning: Undefined variable $post_id in /home/isuviral/public_html/wp-content/plugins/facebook-thumb-fixer/output-logic.php on line 4

Anggota polis putus dua jari dilanggar penunggang motosikal

PETALING JAYA – Seorang anggota polis putus dua jari kaki selepas dilanggar sebuah motosikal di Lebuhraya Persekutuan di sini pada petang Rabu.

Timbalan Ketua Polis Daerah Petaling Jaya, Superintendan Ku Mashariman Ku Mahmood berkata, dalam kejadian kira-kira jam 1.20 petang itu, anggota terbabit menjalankan tugas ‘snapcheck’ bersama Team Ronda Cegah Jenayah Bahagian Pencegahan Jenayah dan Keselamatan Komuniti di lorong motosikal lebuh raya berkenaan.


“Seorang penunggang motosikal berumur 49 tahun bertindak melarikan diri dan melanggar anggota polis berkenaan ketika pemeriksaan dilakukan terhadapnya.

“Mangsa mengalami kecederaan parah pada bahagian jari kaki kiri mengakibatkan dua jarinya itu putus. Anggota polis itu kini sedang mendapatkan rawatan lanjut di sebuah hospital swasta di Shah Alam,” katanya menerusi kenyataan pada Khamis.

Beliau berkata, penunggang motosikal berkenaan bagaimanapun diberkas anggota lain di lokasi kejadian.


“Pemeriksaan pada suspek menemukan dadah jenis heroin bersama sebotol cecair dipercayai ketum.

“Hasil ujian saringan air kencing yang dijalankan mendapati suspek negatif dadah. Semakan rekod lampau juga mendapati suspek tidak mempunyai rekod jenayah lampau,” katanya.

Menurutnya, kes disiasat di bawah Seksyen 39A(2) Akta Dadah Berbahaya1952, Seksyen 30(3)Akta Racun 1952, Seksyen 307 Kanun Keseksaan dan Seksyen 186 Kanun Keseksaan.

– SINAR HARIAN –


(Visited 77 times, 1 visits today)