20 PASANGAN PDRM DIRAI [200 GAMBAR]

RAIKAN CINTA WARGA PDRM: 20 PASANGAN DIRAI DALAM MAJLIS EKSKLUSIF ANJURAN BANK MUAMALAT

Kuala Lumpur, 29 Disember 2018 – Seramai 20 pasangan pengantin baharu warga Polis Diraja Malaysia (PDRM) diraikan penuh meriah dalam Majlis Raikan Cinta Raja Sehari Warga PDRM anjuran Bank Muamalat Malaysia Berhad di Dewan Pengaman, Pusat Latihan Polis (PULAPOL) Kuala Lumpur, pagi tadi.

Semua pasangan yang terdiri daripada satu pasangan pegawai kanan polis, 16 pasangan pegawai rendah polis dan tiga pasangan pegawai awam, sebelum itu dinikahkan beramai-ramai oleh lima juru nikah yang diketuai oleh Penolong Pengarah Jabatan Integriti dan Pematuhan Standard (JIPS) (Agama) merangkap Kadi PDRM, ACP Haji Ghazali Haji Daud di Masjid Salehin, PULAPOL Kuala Lumpur.

Majlis bersejarah tadi juga telah disaksikan oleh Ketua Polis Negara, IG Tan Sri Dato’ Sri Mohamad Fuzi Harun dan Ketua Pegawai Eksekutif Bank Muamalat Malaysia Berhad, Dato’ Mohd Redza Shah Abdul Wahid bersama isteri, Datin Mumtazah Faikhullah Khan Bagi pasangan pengantin baharu, Inspektor Nur Raifana Shamsuddin dan suami, Mohd Firdaus Jamil, menganggap mereka sangat bertuah kerana berpeluang menjadi peserta yang diraikan dalam majlis penuh gilang-gemilang sambil disaksikan pucuk pimpinan PDRM, ahli keluarga dan sanak sudara terdekat.


“Syukur Alhamdulillah, kami begitu terharu kerana dipilih menyertai program ini dan setinggi-tinggi penghargaan kepada Bank Muamalat Malaysia Berhad yang telah sudi menaja majlis raja sehari buat warga PDRM pada hari ini,” ucap Inspektor Nur Raifana ketika ditemui pada majlis itu.

Disamping menaja majlis perkahwinan beramai-ramai ini, Bank Muamalat Malaysia Berhad turut berbesar hati menghadiahkan pakej penginapan satu malam di Hotel Boulevard, Mid Valley, dekat sini, buat semua pasangan pengantin yang diraikan. Sementara itu, Tan Sri Mohamad Fuzi berkata, PDRM amat berbesar hati dan menyambut baik usaha murni Bank Muamalat Malaysia Berhad untuk tampil membantu meringankan beban pasangan pengantin baharu daripada kalangan warga PDRM.

Hadir sama adalah Ketua Setiausaha Kementerian Dalam Negeri, Dato’ Seri Alwi Haji Ibrahim dan isteri, Datin Seri Roba’ Aishah Mohd Ghazali, Timbalan Ketua Polis Negara, DIG Tan Sri Dato’ Sri Noor Rashid Ibrahim dan isteri merangkap Pemangku Pengerusi Persatuan Keluarga Polis (PERKEP) Malaysia, Puan Sri Datin Sri Shahriza Saad @ Mansor, barisan Pengarah PDRM, wakil-wakil media dan para pegawai kanan dari PDRM serta Bank Muamalat Malaysia Berhad.

Tahniah dan selamat pengantin baharu buat semua pasangan yang diraikan!

Daripada Facebook –

Polis Diraja Malaysia ( Royal Malaysia Police ) (Visited 217 times, 1 visits today)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *